Cuba om Palæstinakonflikten

Erklæring af 12. april 2001 fra det cubanske udenrigsministerium

Der bliver ved med at komme nye og bekymrende meddelelser fra de besatte palæstinensiske territorier. I en operation, der ikke har noget fortilfælde gennem mange år, har den israelske hær under anvendelsen af kampvogne og buldozere invaderet den palæstinensiske flygtningelejr Khan Yunes i Gaza-striben, hvor den helt eller delvist ødelagde et halvt hundrede huse. I aktionen døde to palæstinensere, og omkring 50 blev såret.

Denne militæroperation, der endog af israelske kilder betegnes som "usædvanlig", idet den var rettet mod områder, der siden 1994 har været under det Palæstinensiske Selvstyre, afslører den totale mangel på vilje hos den israelske regering under ledelse af Ariel Sharon til at fortsætte den såkaldte arabisk-israelske "fredsproces".

Vi er vidner til en eskalering af volden, som synes uden ende. I de seneste dage har man rapporteret om sammenstød, der hver gang er blevet mere massive og vilkårlige under anvendelse af tungt artilleri og missiler, granater og ildvåben af forskellige kalibre med det dertil svarende resultat af døde og sårede, hovedsageligt civile palæstinensere, heriblandt kvinder, gamle og børn.

For knapt to uger siden nedlagde USA veto i FN's sikkerhedsråd mod et resolutionsudkast, der var fremsat af Bevægelsen af Ikke-allierede Lande, og som foreslog udsendelsen af en FN observationsstyrke til de besatte palæstinensiske territorier for at forsøge at bremse den vanvittige vold mod Palæstinas arabiske befolkning. Endnu en gang bruge USA den anakronistiske mulighed for veto til at forhindre en fordømmelse og en ny kritisk stillingtagen til den kriminelle politik, der anvendes af USA's israelske allierede imod en befolkning, der praktisk taget er forsvarsløs, og som blot søger at udøve sin ret til selvbestemmelse og til dannelsen af dens egen uafhængige stat på sit territorium i kraft af de resolutioner, der er vedtaget gennem mere end et halvt århundrede af FN's øverste organ.

Den israelske regerings foragt for det palæstinensiske folks liv og dets mest elementære rettigheder er rystende. Ejendommeligt nok: medens de effektive israelske militærenheder trængte ind i Khan Yunes, kunne man i Geneve se Israel blandt de lande, der støtter det bedrag, som lanceres af USA i Menneskerettighedskommissionen for at fordømme Cuba for angivelig krænkelse af menneskerettigheder i vort land.

Hvordan er det muligt, at Israels regering bekymrer sig om menneskerettighedssituationen i noget som helst land i verden, når den behandler den palæstinensiske befolkning som væsener uden rettigheder under anvendelse af de mest brutale metoder til udplyndring, tortur og mord? Den israelske støtte til den anticubanske resolution kaster mere mudder mod forslagsstillerne og afslører i fuld offentlighed den lave kaliber hos dens hovedstøtter og deres følgesvende.

Republikken Cubas Udenrigsministerium udtrykker sin mest afgjorte fordømmelse af den israelske hærs og regerings aggressive aktioner mod den palæstinensiske befolkning og forlanger øjeblikkeligt ophør af den vold, der har omdannet de arabiske palæstinensiske territorier, som ulovligt er besat af Israel, til en sand krigsscene, hvor man ikke engang respekterer de mest elementære forskrifter for International Menneskeret.

Cuba kræver en energisk international aktion til at gøre ende på det folkedrab, der idag begås for menneskehedens forbløffede øjne imod det arabiske, palæstinensiske folk i de besatte territorier, og at der bliver taget de nødvendige skridt til uden forsinkelse at opfylde Sikkerhedsrådets resolutioner, der fastlægger tilbageleveringen af alle de af Israel besatte arabiske territorier og skabelsen af en palæstinensisk uafhængig og suveræn stat med Østjerusalem som hovedstad.

Det er på tide, at Israel ophører med sin kriminelle besættelse af de arabiske territorier og sin ustraffede tilsidesættelse af det palæstinensiske folks mest elementære rettigheder, begyndende med retten til liv. Det er nødvendigt med en resolut og slagkraftig aktion fra det internationale samfund, som kan bremse de grusomheder, der begås dagligt med samtykke og politisk, finansiel og materiel støtte fra det USA, der ønsker at fremstå som forkæmper for respekten for menneskerettighederne og på samme tid med den største skamløshed tramper på deres mest elementære principper, når disse ikke er forenlige med landets interesser og imperialistiske prioriteter.


Sti: Castro: En fredelig løsning efter 11/9 ⇐ Castros tale om Palæstina 29/9-01 ⇒ USA som base for terrorisme

Oversigt

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: Adgang [file] => /customers/0/4/0/geltzer.dk/httpd.www/cuba/120401.php [line] => 181 )